Eten bij ons B&B

Eten en gemeenschappelijke maaltijd

Natuurlijk kun je in onze accommodaties zelf koken en hebben wij een gezellige buitenkeuken met BBQ voor algemeen gebruik. Bovendien krijgt onze Quinta ’s ochtends vroeg bezoek van de bakker, zodat je lekker kunt genieten van vers Portugees brood of een gebakje. Maar we bieden ook een handig ontbijtpakket en regelmatig een gezellige gemeenschappelijke maaltijd aan. Wil je weten wat eerdere gasten van het eten en de activiteiten van ons bed and breakfast in Portugal vonden, neem dan eens een kijkje in ons gastenboek.

Gemeenschappelijke maaltijd

In de zomervakantie organiseren wij wekenlijks (bij voldoende deelname) onze sfeervolle steenoven-avond. Zo´n drie uur voor aanvang beginnen wij al met het aansteken en opstoken van de oven: hout erin, nog meer hout erin, 100 graden, 200, 300, 400 graden, yes, de eerste pizza kan erin! Of eerst een lekker Portugees voorgerechtje? Meestal beginnen we met een soep met verse kruiden; die plukken we zo uit de tuin! Daarna kunnen de kids hun eigen pizza beleggen terwijl de ouders alvast genieten van een lekker hapje en glaasje. Bovendien zullen ook bij de steenoven-avond onze vegetarische gasten niets te kort komen. Bovendien organiseren wij voor iedereen die dat wil na de steenoven-avond een spannend Duikje in het Donker. Alleen de onderwaterlampen van het zwembad gaan aan en dan lekker zwemmen onder de sterren! Ook in het voor- en naseizoen zorgen wij bij voldoende deelname voor een gezellige gemeenschappelijke maaltijd. Soms is dat een steenoven-middag, maar we nemen onze gasten ook graag mee naar het beste Portugese restaurant van de omgeving voor een avond typisch Portugees genieten!

Ontbijtpakket

Heel handig voor de dag na aankomst: ons ontbijtpakket! Wij zorgen ervoor dat alles in je accommodatie klaar staat, zodat je de volgende ochtend lekker rustig kunt gaan ontbijten als het jou uitkomt. Van maandag t/m zaterdag brengt de bakker de verse broodjes die bij dit pakket horen´s ochtends aan de deur;  voor de zondagochtend hebben we een heerlijk stevig traditioneel Portugees brood. Het ontbijtpakket bestaat uit:  broodjes/brood, roomboter, kaas, vleeswaar, jam, portugese honing, fruit, eieren, een pak vruchtensap, een pak melk, mineraalwater, suiker, peper en zout, 1 koffiecup / zakje oploskoffie per volwassene, een zakje zwarte thee en een bundeltje verse kruiden van eigen land om zelf kruidenthee te zetten. 

Restaurants nabij ons bed and breakfast

In de omgeving van ons B&B in Portugal zijn allerlei sfeervolle restaurants te vinden, variërend van typisch Portugees tot hippe strandtent. Wij wijzen je graag de weg! Vergeet vooral niet om tijdens je vakantie de verse vis in de leuke havenstadjes als Peniche en Ericeira te proberen!

This post is also available in: Engels