Eten bij ons vakantiepark

Eten en gemeenschappelijke maaltijd

Natuurlijk kun je in onze accommodaties zelf koken en hebben wij een gezellige buitenkeuken met BBQ voor algemeen gebruik. Bovendien krijgt onze Quinta ’s ochtends vroeg bezoek van de bakker (april – oktober), zodat je lekker kunt genieten van vers Portugees brood of een gebakje. Maar we bieden ook een handig ontbijtpakket en regelmatig een gezellige gemeenschappelijke maaltijd aan. Wil je weten wat eerdere gasten van het eten en de activiteiten van onze vakantie accommodatie in Portugal vonden, neem dan eens een kijkje in ons gastenboek.

Gemeenschappelijke maaltijd

Vanaf een deelname van vijf accommodaties organiseren wij wekelijks onze sfeervolle Steenoven-avond of Portugese barbeque. Je kunt er in principe vanuit gaan dat dat zo is in de voorjaarsvakantie, zomervakantie en herfstvakantie, maar vaak ook in mei, juni en september. Dit doen we in samenwerking met een leuk Portugees restaurant uit de buurt waarvan de koks bij ons op de quinta komen koken. Graag houden wij bij onze maaltijden rekening met vegetariërs. Bovendien organiseren wij voor iedereen die dat wil na afloop een spannend Duikje in het Donker in ons zwembad. Alleen de onderwaterlampen van het zwembad gaan aan en dan lekker zwemmen onder de sterren!

Voor de Steenoven-avond wordt zo´n drie uur voor aanvang al begonnen met het aansteken van de oven: hout erin, 100, 200, 350 graden, yes, de eerste pizza kan erin! Of eerst een lekker Portugees voorgerechtje? Altijd beginnen we met een Portugese soep met verse kruiden; die plukken we zo uit de tuin! Daarna kunnen de kids hun eigen pizza beleggen terwijl de ouders alvast genieten van een lekker hapje en glaasje. Maar ook een BBQ kun je aan de Portugezen wel overlaten! Verse vis, kip piri-piri of gegrilde groente. De kids mogen hun eigen burgertje samenstellen en dat is altijd een feest. Om nog maar te zwijgen over de Portugese toetjes…

Ontbijtpakket

Heel handig voor de dag na aankomst: ons ontbijtpakket! Wij zorgen ervoor dat alles in je accommodatie klaar staat, zodat je de volgende ochtend lekker rustig kunt gaan ontbijten als het jou uitkomt. Van maandag t/m zaterdag brengt de bakker de verse broodjes die bij dit pakket horen´s ochtends aan de deur;  voor de zondagochtend hebben we een heerlijk stevig traditioneel Portugees brood voor je klaargelegd.

Het ontbijtpakket bestaat uit:  broodjes / brood, roomboter, kaas, vleeswaar, jam, portugese honing, fruit, eieren, een pak vruchtensap, een pak melk, mineraalwater, suiker, peper en zout, 1 koffiecup per volwassene, een zakje zwarte thee en een bundeltje verse kruiden van eigen land om zelf kruidenthee te zetten. 

Restaurants in de omgeving van ons vakantiepark

In de omgeving van ons vakantiepark in Portugal zijn allerlei sfeervolle restaurants te vinden, variërend van typisch Portugees tot hippe strandtent. Wij wijzen je graag de weg! Vergeet vooral niet om tijdens je vakantie de verse vis in de leuke havenstadjes als Peniche en Ericeira te proberen!

Online reserveren

This post is also available in: Engels