Klimaat

Gematigd mediterraan klimaat

Estremadura en de Costa da Prata in Midden-Portugal hebben een gematigd mediterraan klimaat. Vergelijk het met Toscane in Italië of de Provence in Frankrijk, met een iets meer verkoelende Atlantische bries. B&B Quinta Laranja ligt in een microklimaat, tussen de Atlantische Oceaan en het gebergte Serra dos Candeeiros, en dat heeft zo zijn voordelen.

Zomer bij ons B&B in Portugal

De gemiddelde maximum temperatuur in de zomer ligt zo tussen de 25 en 30 graden. Lekker dus voor het strand, maar meestal ook weer niet te heet om iets actiefs te doen. Is het heet weer, dan kun je aan zee meestal eenvoudig wat verkoeling vinden; mag het van jou nog wel een paar graadjes warmer, dan rij je gewoon een minuut of twintig het prachtige Portugese binnenland in! In de zomer valt er bij ons vrijwel geen regen.

Najaar bij ons B&B in Portugal

Vlak na de zomer, volgt meestal nog… een flink stuk zomer. September is nog een echte zomermaand, maar ook in oktober kun je nog heerlijk strandweer hebben. Bovendien is het water van de vrij frisse oceaan dan op zijn warmst! Eind oktober / begin november beginnen wij met het´s avonds stoken van de houtkachel en hoewel de kans op regen vanaf dat moment flink toeneemt, kun je ook dan nog heel veel mooi weer hebben.

Winter bij ons B&B in Portugal

De winters zijn hier zacht. Vriezen doet het vrijwel nooit, hooguit ´s nachts een graadje aan de grond. Sneeuwen? Een keer in de vijftig jaar, zeggen onze buren. En dat hebben wij zelf nog niet meegemaakt! Zodra de zon zich laat zien, voel je direct hoeveel kracht hij heeft. Daardoor kun je bij ons Bed and Breakfast in Portugal met zonnig winterweer vaak nog in je t-shirt buiten lunchen. Natuurlijk kun je ook pech hebben en ben je er net in die ene week… Gelukkig is er in Midden-Portugal dan ook nog een hoop moois te zien waarbij je het droog kunt houden.

Voorjaar bij ons B&B in Portugal

Al zijn er in Portugal zeker bomen die in de winter hun blad verliezen, dat doen ze niet allemaal tegelijk. En de eerste wijngaarden lopen in januari al weer uit. In die maand kan het ´s nachts nog best koud zijn, maar in februari hebben wij meestal wel het gevoel dat het voorjaar al weer begonnen is. De vallei is dan prachtig geel gekleurd door de bloeiende klaver en overdag kan de temperatuur soms al weer tot 20 graden oplopen. Evengoed kan het ook nog flink fris zijn. In Maart is de kou er wel uit en heb je, net als in April, zowel je zonnebril als je regenjas bij je. En in Mei? Dan staat de zomer eigenlijk al weer op de stoep

Online reserveren

This post is also available in: Engels