Verwarmd zwembad en kinderbad

Bij Quinta Laranja kun je genieten van een verwarmd zwembad met apart kinderbadDeze zwembaden bevinden zich, samen met ons speeltuintje, op een groot vlak niveau. Ze worden omringd door een ligweide met zonnebedjes waar je ook lekker je handdoek uit kunt rollen. Het zwembadgedeelte is volledig omheind en afgescheiden van het speelterrein. Als het zwembad niet in gebruik is, dan wordt het afgedekt met een speciale thermische safety-cover. Zo hoeven we ons over onze jongste gasten geen zorgen te maken!

Verwarmd zwembad

Sinds voorjaar 2018 wordt het zwembadwater van Quinta Laranja verwarmd. In de afgelopen jaren is namelijk gebleken dat als je in Portugal in het voor- en naseizoen lekker buiten wilt kunnen zwemmen, verwarming eigenlijk niet mag ontbreken! Jammer toch, die klapperende tandjes van de kids (of van jezelf :)). Bij ons niet meer! Daar zorgen onze 40 m2 ecologische zonnecollectoren voor. Bovendien wordt het zwembad ´s nachts afgedekt door de genoemde thermische safety-cover, die de overdags opgebouwde warmte extra goed vast houdt. Zwemwatertemparaturen van hoog zomer nu dus ook in het voorjaar en in de herfst!

Het grote zwembad

Het grote zwembad heeft een lengte van 12,5 meter en een breedte van 5,5 meter. Ideaal dus om lekker in te spelen maar zeker ook om baantjes in te trekken! Het ondiepe gedeelte van het zwembad heeft een diepte van 1 meter, zodat ook kinderen hier lekker kunnen zwemmen; het diepe heeft een diepte van 1.90. Bovendien is het ondiepe gedeelte voorzien van een zogenaamde romaanse instap: een maanvormige trap waarop je lekker in het water kunt zitten. Dit is een gemakkelijke entree voor zowel kleinere kinderen als voor mensen die minder goed ter been zijn.

Apart kinderbad

Het aparte kinderbad ligt enkele meters van het grote bad en is rond met een diameter van 3 meter. De diepte is zo´n 35 cm. Ideaal dus voor kleine kinderen! Aan één kant heeft dit bad een extra brede instap, zodat de kleintjes eenvoudig het zwembad in en uit kunnen en er een plek is om lekker in het water te zitten, ook voor de ouders.

Duikje in het Donker

In de vakantieperiodes organiseren wij eens per week, meestal aansluitend aan onze gezellige steenoven-avond, een `Duikje in het Donker´. Alleen de onderwaterverlichting van het zwembad gaat aan en dan… heerlijk zwemmen onder de sterren! De kids (en ook de ouders) vinden het schitterend!

Online reserveren

This post is also available in: Engels