Kinderen

Vakantiepark Quinta Laranja in Portugal is kleinschalig en kindvriendelijk en heeft van alles te bieden voor een vakantie met zowel kleine als oudere kinderen.

Doordat wij tien verschillende vakantiehuisjes hebben en van de meivakantie t/m de herfstvakantie vrijwel alleen gezinnen, is de kans op vriendjes en vriendinnetjes super groot! Wist je dat ons vakantiepark als echte kindvriendelijke gezinsaccommodatie werd geselecteerd in het boekje Kidsproof vakanties in Zuid-Europa? In de Costa de Prata is van alles te doen voor kinderen, maar ook bij ons vakantiepark zijn allerlei avonturen te beleven. En daar weten onze eigen meiden, Leila Blue (Den Haag, 2006) en Goa (Caldas da Rainha, 2009), maar al te goed over mee te praten!

Kidsproof vakantie Portugal

Wist je dat Quinta Laranja als echte kindvriendelijke gezinsaccommodatie werd geselecteerd in het boekje Kidsproof vakanties in Zuid-Europa?

Zwembad met apart kinderbad

De grootste pret is waterpret. Vandaar dat ons vakantiepark in Portugal een lekker ruim zwembad heeft voor volwassenen en oudere kinderen én een apart kinderbad voor de kleintjes!

Beide zwembaden zijn volledig omheind.

Speeltuin en trampoline

De kleintjes kunnen zich tijdens hun vakantie lekker uitleven in onze speeltuin: koekjes bakken van zand, winkeltje spelen, schommelen of roetsjen van de glijbaan. Laat de ouders maar toekijken in het zonnetje! En wist je dat er in de omgeving van ons vakantiepark aan de Costa de Prata ook een hoop leuke andere speeltuinen zijn? Oudere kinderen vermaken zich bij Quinta Laranja, behalve met het zwembad, perfect met jumpen op de trampoline, voetballen en met alle andere mogelijkheden op de rest van ons terrein.

Spelen op het terrein van ons vakantiepark

Op ons ruime maar overzichtelijke terrein van 6500 m2 kunnen kinderen lekker ravotten, spelen en sporten: een hut bouwen, verkl eed indiaantje spelen in ons indianendorp of een partijtje voetballen op ons voetbalveldje. Ook hebben wij poes Nina en vier lieve schaapjes in een schapenweide die geaaid kunnen worden. Heb je zin om te helpen voeren? Dat kan iedere dag! En wat dacht je van een potje jeu-des-boules met het hele gezin?

Ons terrein is volledig omheind én autovrij!

Strand: vakantie aan de Costa da Prata!

Qua strand is er ook met kinderen keuze genoeg aan de Costa de Prata. São Martinho do Porto, Salir do Porto en Foz do Arelho zijn heel geschikt voor kleinere kinderen. Hier zijn nauwelijks golven zodat je er relatief veilig kan zwemmen. Bovendien kunnen kinderen bij het strand van Salir do Porto fantastisch van de hoge duinen af rennen! En wil je eens iets anders?

Wij kennen een prachtig riviertje met kraak helder water waarin het ook heerlijk zwemmen is. Oudere kinderen en tieners vinden het vaak juist prachtig om in de golven te zwemmen, te
springen én… te surfen. En ook daarvoor kun je hier alle kanten op!

Surfen, bodyboarden en surfles aan de Costa de Prata

Zowel kinderen, tieners als volwassenen vinden het vaak geweldig om te (leren) golfsurfen en bodyboarden. De mogelijkheden voor deze watersporten zijn enorm in de Costa de Prata met beroemde surf plaatsen als Foz do Arelho, Peniche en Nazaré vlakblij! In de vakantieperioden organiseren wij wekenlijks (bij voldoende deelname) onze surfmiddag aan het strand van Baleal. Samen met de andere gasten lekker surfen onder professionele begeleiding van een surfschool. Kinderen vanaf een jaar of 6 (soms zelfs 5) kunnen (afhankelijk van het kind) al deelnemen en vinden het geweldig om deze ervaring met hun ouders en de andere kinderen van ons vakantiepark te delen. Sinds we deze surfmiddag organiseren hebben wij hiervan al heel wat leuke foto´s geplaatst op de Quinta Laranja Facebook-pagina. Dus lijkt dit je leuk, neem eens een kijkje! Bij de Lagune van Óbidos in Foz do Arelho kun je trouwens ook gemakkelijk alles huren om te windsurfen, kitesurfen, zeilen en kanoën. Allemaal heel leuk om met het hele gezin te doen!