Klimaat Portugal

Gematigd mediterraan klimaat

Estremadura en de Costa da Prata in Midden-Portugal, de streek waarin ons vakantiepark ligt, heeft een gematigd mediterraan klimaat. Vergelijk het met Toscane in Italië of de Provence in Frankrijk, met een iets meer verkoelende Atlantische bries. Vakantiepark Quinta Laranja ligt in een microklimaat, tussen de Atlantische Oceaan en het gebergte Serra dos Candeeirosen dat heeft zo zijn voordelen. Steeds meer vakantiegangers zoeken onze streek dan ook niet alleen in de zomermaanden maar ook daarbuiten op, en komen in de ‘winter’ bij ons wat vitamine-D tanken!

Kidsproof vakantie Portugal

“Steeds meer vakantiegangers zoeken onze streek niet alleen in de zomermaanden maar ook daarbuiten op!”

Vakantie met kinderen Portugal

Zomer bij ons vakantiepark in Portugal

De gemiddelde maximum temperatuur in de zomer ligt zo tussen de 26 en 32 graden. Lekker dus voor het strand, maar meestal ook weer niet te heet om iets actiefs te doen of om lekker te slapen. Is het toch heet weer, dan kun je aan zee meestal eenvoudig wat verkoeling vinden; mag het van jou nog wel een paar graadjes warmer, dan rij je gewoon een minuut of twintig het prachtige Portugese binnenland in. Bovendien valt er bij ons in de zomer vrijwel geen regen!

Najaar bij ons vakantiepark in Portugal

Vlak na de zomer, volgt meestal nog… een flink stuk zomer. September is nog een echte zomermaand, maar ook in oktober kun je nog heerlijk strandweer hebben. Bovendien is het water van de vrij frisse oceaan dan op zijn warmst! Eind oktober / begin november beginnen wij met het´s avonds stoken van de houtkachel en hoewel de kans op regen vanaf dat moment flink toeneemt, kun je ook dan nog heel veel mooi weer hebben. Er bestaat zelfs een natuurfenomeen genaamd ‘Zomer van Sint Maarten’ waarbij de zomer na een fase van koeler weer ineens weer helemaal terug is. Dat komt bijna ieder jaar voor rond eind oktober – begin november (maar niet altijd :)).

Winter bij ons vakantiepark in Portugal

De winters zijn hier zacht. Eigenlijk is er geen winter (zeggen wij Nederlanders). Vriezen doet het vrijwel nooit, hooguit ´s nachts een graadje aan de grond. Sneeuwen? Een keer in de vijftig jaar, zeggen onze buren. En dat hebben wij zelf nog niet meegemaakt! Zodra de zon zich laat zien, voel je direct hoeveel kracht hij heeft. Daardoor kun je bij ons vakantiepark in Portugal met zonnig winterweer vaak nog in je t-shirt buiten lunchen. ‘s-Avonds maak je gezellig de houtkachel of gaskachel aan en kruip je lekker bij elkaar met een goed glas wijn – het temperatuurverschil tussen dag en nacht is flink. Natuurlijk kun je ook pech hebben en ben je er net in die ene natte week… Gelukkig is er in Midden-Portugal dan ook nog een hoop moois te zien waarbij je het droog kunt houden. Onze uitgebreide informatiemap kan je hier alles over vertellen, zowel voor kinderen als volwassenen!

Voorjaar bij ons vakantiepark in Portugal

Al zijn er in Portugal zeker bomen die in de winter hun blad verliezen, dat doen ze niet allemaal tegelijk. En de eerste wijngaarden lopen in januari al weer uit. In die maand kan het ´s nachts nog best koud zijn, maar in februari hebben wij meestal wel het gevoel dat het voorjaar al weer begonnen is. De vallei is dan prachtig geel gekleurd door de bloeiende klaver en overdag kan de temperatuur soms al weer tot boven de 20 graden oplopen. Evengoed kan het ook nog flink fris zijn. In Maart is de kou er wel uit en heb je, net als in April, zowel je zonnebril als je regenjas bij je. En in Mei? Dan staat de zomer eigenlijk al weer op de stoep.

Foz do Arelho