Vakantiehuis ‘Casa da Varanda’

Tot 6 personen

Authentiek Portugees boerderijtje met binnentuin…

Dit voormalige typisch Portugese boerderijtje vormt het grootste deel van het hoofdgebouw van ons kindvriendelijk en kleinschalig vakantiepark in Portugal. Het is als vakantie-accommodatie geschikt voor een groep (gezin) tot ongeveer 6 personen. Het is centraal gelegen op het terrein van Quinta Laranja en beschikt over een ruime ommuurde afsluitbare privétuin (ideaal dus ook met peuters en kleuters) met grote varanda en een groot dakterras met kilometers ver uitzicht over de heuvels. In het vakantiehuis en de tuin is wifi aanwezig.

Kidsproof vakantie Portugal

“Je kunt er gezellig eten aan de grote buitentafel of lekker relaxen op het lounge-setje in de hoek verstopt achter een van de twee grote sinaasappelbomen”

Woonkamer

De woonkamer van dit vakantiehuis is lekker ruim en beschikt over een grote zithoek met bank, luie stoelen en een televisie (internationale kanalen). Op de vloer van de woonkamer ligt een mooie houten vloer en er is een aparte speeltafel voor de kinderen. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de varanda en de tuin. Ook is er in deze ruimte een hoogrendements houtkachel te vinden die buiten de zomer voor alle benodigde warmte en gezelligheid zorgt!

Leefkeuken

De ruime leefkeuken biedt alle ruimte om heerlijk te koken. Behalve een groot aanrecht vind je er een 4-pits gaskookplaat, oven, koelkast met vriesvak, magnetron, waterkoker, vaatwasser en al het benodigde eet- en kookgerei. Ook staat er een grote eettafel met zes stoelen om lekker aan te tafelen. Bovendien biedt ook de keuken direct toegang tot de varanda en de tuin waar eveneens een grote eettafel staat. Binnen of juist lekker buiten eten? De tafel is zo gedekt! De leefkeuken beschikt over airconditioning die, gezien de dikke natuurstenen muren, vrijwel alleen buiten de zomer als verwarming gebruikt wordt. De kosten van het gebruik van deze airconditioning zijn niet inclusief de huurpijs en hangt af van het gemeten stroomverbuik van het apparaat zelf.

Slaapkamers

Dit vakantiehuis beschikt over vier aparte slaapkamers, allen met houten vloeren. Slaapkamer 1 en 2 liggen op de begane grond aan de woonkamer. De eerste beschikt over een 2-persoons ledikant (1.40 x 2.00) en de tweede over een enkel bed (0.90 x 2.00). Slaapkamer 3 en 4 liggen op de eerste etage (traphekjes boven en onder aanwezig) en worden van elkaar gescheiden door een kleine hal waar ook lekker gespeeld kan worden. Slaapkamer 3 beschikt over 1 enkel bed (0.90 x 2.00) en slaapkamer 4 heeft een 2-persoons ledikant (1.60 x 2.00). Deze laatste kamer heeft bovendien een eigen toegang tot het bovenste gedeelte van het grote dakterras! In beide slaapkamers op de eerste etage kan desgewenst een babybedje worden bijgeplaatst.

Badkamer

De badkamer van dit vakantiehuis is gelegen op de begane grond aan de hal tussen de keuken en de woonkamer. Je vind er behalve een toilet, wastafel en douche ook een lekker ruim bad waar je desgewenst ook prima met z´n tweeën in past!

Tuin en terrassen

Een van de grote voordelen van dit vakantiehuis is dat het aan de ene kant mooi centraal op het terein van Quinta Laranja ligt, maar dat je ook alle privacy en ruimte van een apart huis hebt. De met kleurige bougainvilles begroeide binnentuin van het vakantiehuis is namelijk volledig ommuurd en biedt naast alle ruimte voor de kids ook tal van hoekjes om je even terug te trekken met een tijdschrift of een goed boek.

De grote varanda met uitzicht op de tuin biedt een fijne beschutting tegen de zon. Je kunt er gezellig eten aan de grote buitentafel of lekker relaxen op het lounge-setje in de hoek verstopt achter een van de twee grote sinaasappelbomen (onbeperkt gratis sinaasappels eten en persen van januari – mei)!

En dan is er nog het dakterras, dat zowel vanuit de tuin als slaapkamer 4 te bereiken is. Dit bestaat uit twee delen: een lager deel waar je je lekker op een van de twee zonnebedjes kunt terugtrekken en een hoger deel. Hier vind je vier luie stoelen en een spectaculair uitzicht over het terrein van Quinta Laranja en de omliggende heuvels…

Reserveer of bekijk hier de beschikbare data voor Vakantiehuis ‘Casa da Varanda’